Je kent het vast wel, je hebt je hele woonkamer mooi ingericht. Alles past bij elkaar en het voelt af, op dat ene stukje na. Er is een muur waarvan je niet weet wat je er mee aan moet. Het wit laten voelt te kaal, maar ja? Wat doe je dan? Er iets voorzetten gaat misschien niet door de indeling van de kamer. In deze blog geef ik je tips over hoe je die muur toch bij de kamer kan betrekken. Lees je mee?

Een kleurtje en print

De eerste optie is vaak om één muur in de ruimte in een leuke kleur te verven. Zo geef je wat warmte en karakter aan de kamer. Ga voor een kleur die de rest van het interieur complimenteert en probeer desnoods eerst het een en ander uit voor je de hele muur saust. Je kan er ook voor kiezen om een behang met een print op te hangen. Dit geeft wel vaak een drukkere indruk maar kan ook worden gezien als een enorm kunstwerk.

Kunstige expressie

Wil je liever een mix van kleur en print en ben je een beetje creatief aangelegd? Ga dan voor een eigen kunstwerk op de muur. Neem een kwast in de hand en kijk op internet voor inspiratie. Op een zonnige dag, als je een idee voor ogen hebt en de moed verzameld is, maak jij een uniek werk op de muur. Je bepaalt zelf hoe kleurrijk of druk het wordt en of je voor een deel van of voor de hele muur gaat. Niet alleen is het eindresultaat uniek, het is ook nog eens leuk om te doen.

Een galerij in eigen huis

Een lege muur leent zich ook goed voor het ophangen van fotolijsten. Denk aan verschillende vormen en maten die een galerij muur vormen samen. In de lijsten kun je familiefoto’s plaatsen, kunstwerken en/of posters. Ga voor mooie lijsten en probeer ze zo divers mogelijk te maken. Vergeet ook geen Passe-Partout voor sommige lijsten te kopen zodat een foto mooi in het midden van de lijst uitkomt en omlijnd wordt.

Allerlei handige doelen

Zo zie je maar dat je allerlei doelen kan verzinnen voor een dergelijke muur. Misschien is een kast niet mogelijk maar heb je wel behoefte aan extra opslag, dan is er met plankjes ineens heel veel mogelijk. Begin niet meteen met boren en verven maar kijk rustig naar wat op de muur en bij de kamer past. Dan kom je er vast snel uit.