In Nederland kan het in de winter erg koud zijn. Zo hebben we winters meegemaakt met veel ijzel en sneeuw. Vanwege de klimaatveranderingen zullen uitersten in het weer alleen maar vaker voorkomen. Daarom is het belangrijk om hier goed op voorbereid te zijn. Onder andere door het hebben van een goede, veelzijdige garderobe. Heb jij alle musthaves voor de herfst/winter al in je kast hangen? Kom erachter via deze blogpost!

Wat mag niet ontbreken in jouw kast?

Allereerst heeft iedereen in zijn garderobe minstens één goede, functionele winterjas nodig. Tegenwoordig zijn er genoeg jassen die niet alleen functioneel, maar ook zeker modieus zijn! Let erop dat een goede jas voor Nederlandse winters, weer- en winddicht moet zijn. Zo komt de regen er niet doorheen en zorg je ervoor dat je kleren lekker droog blijven wanneer jij bijvoorbeeld door de regen fietst. Ook is het belangrijk dat de jas een goede sluiting heeft. Het beste is om voor een jas te gaan met een dubbele sluiting. Deze jassen sluiten eerst met een rist en daarna bijvoorbeeld met een extra knoopsluiting. Zo weet je zeker dat de wind er niet snel doorheen zal komen. Verder is het handig als je jas een goede capuchon bevat. Ga voor een capuchon die gemakkelijk over je hoofd past, maar die niet zomaar afwaait. Zo zorg je ervoor dat je haren goed droog blijven ook zonder paraplu.

Ga voor accessoires

Ga in de winter voor accessoires bij je outfit. En daarmee bedoelen we geen oorbellen of andere sieraden. In dit geval hebben we het over een goede wintersjaal en handschoenen. Deze zijn er in allerlei soorten en maten. Bepaal zelf welke dikte handschoenen en sjaal jij fijn vindt. Ook kunnen de koukleumen onder ons een hoofd accessoires toevoegen zoals een muts of oorwarmers. Tegenwoordig zijn er ook hippe gebreide haarbanden waarmee jij nét even warmer blijft in de kou. Ook kun je om je voeten extra warm te houden, ervoor kiezen om extra dikke sokken te dragen of draag bijvoorbeeld twee paar sokken over elkaar heen. Wanneer je voeten lekker warm zijn, warmt ook gelijk de rest van je lichaam zich op. Hoe handig is dat!

Werk met laagjes

Als laatste is het fijn om genoeg kledingitems in je kast te hebben waarmee je laagjes kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan een lekkere warme Reinders trui die je gemakkelijk combineert met je lievelings jurkjes. Ook kun je bij Reinders terecht voor andere leuke items zoals vesten, blazers of een mooie jas. Wacht niet langer en zorg voor genoeg items waar jij gemakkelijk laagjes mee kunt maken. Zo blijf jij lekker warm deze winter!