Wanneer je toe bent aan een nieuwe telefoon of een mooie telefoon hebt gezien, dan vraag jij je zeker af of je het beste een telefoon kan kopen of dat je een abonnement neemt. Hier kan je meer informatie vinden over de voor- en nadelen van het aanschaffen van een telefoon of het nemen van een abonnement op een telefoon.

Voor- en nadelen van het aanschaffen van een telefoon

Als je een telefoon wilt aanschaffen dan kan je dat prima doen zonder een abonnement. Telefoons zijn tegenwoordig duur en vooral merken als Iphone en Samsung kunnen duur zijn, waaronder ook hoesje iphone 12. In de meeste gevallen ben je al gauw meer dan duizend euro kwijt en als je dit in een keer wilt betalen dan besteed je misschien wel een groot gedeelte van je inkomen of spaargeld aan een telefoon. Ook is een losse telefoon niet voorzien van internet en beltegoed. Dit moet je dus apart nog kopen. Je kan ervoor kiezen om een SIM-only abonnement aan te schaffen. Hier zit een aantal GB’s aan data en beltegoed op. Als de maand weer voorbij is dan krijg je weer opnieuw de hoeveelheid GB aan data en beltegoed. 

 

Voor-en nadelen van het nemen van een abonnement

Wanneer je niet het budget hebt om een telefoon in een keer te kunnen betalen, dan kan je ervoor kiezen om een abonnement af te sluiten. Wanneer je een abonnement op een telefoon afsluit dan word dit gezien als een lening en word daarom geregistreerd bij het BKR (Bureau krediet registratie). Dit kan nadelig zijn als je binnen enkele jaren een hypotheek wilt afsluiten voor het kopen van een huis. Een grote voordeel hiervan is dat je altijd voorzien bent van data en beltegoed. Ook ben je niet veel geld kwijt per maand aan de telefoon en dataplan. 

 

Wat voor extra’s moet ik erbij kopen?

Of je nou een nieuwe telefoon aanschaft door het volledige bedrag te betalen of een abonnement neemt, je telefoon moet namelijk goed beschermt zijn tegen schade. Dit kan je doen door een hoesje iphone 12 pro aan te schaffen. Zo weet je namelijk dat je telefoon uitstekend en volledig beschermd is tegen verschillende soorten schade. Zorg ook dat je een screenprotector aanschaft zodat je scherm niet vatbaar is voor krassen. Vaak krijg je dit niet bij je telefoon en moet je dit helaas apart aanschaffen bij een winkel die mobiele telefoons verkoopt.