Als je binnenkort gaat borrelen, dan is de kans groot dat je daar ook borrelhapjes bij eet. Dit kunnen dan noten of koekjes zijn, maar ook is kaas een favoriet onder de borrelende Nederlanders. De combinatie van bepaalde soorten drank en kaas vinden zij terecht heerlijk. Als je binnenkort gaat borrelen en je weet niet welke kaas je daarbij kan eten, dan kan het lastig zijn om te starten met deze zoektocht. Er zijn namelijk honderden soorten lekkere kazen met allemaal een eigen smaak. Ook past niet elke soort kaas bij een bepaalde soort drank. Daarom vind je hier meer informatie over de lekkerste kazen voor bij het borrelen. 

 

Kaasfondue 

Vrijwel elke kaasliefhebber is ook gek op gesmolten kaas. Als je gaat borrelen dan kan je dus het beste een kaasfondue kopen. Dit is een pan die ervoor zorgt dat kaas smelt en vervolgens kan je er andere hapjes in dippen. Hierbij kan je dan denken aan koekjes, worstjes en chips. Je kan vrijwel iedere soort kaas gebruiken voor een kaasfondue, maar voor bij het borrelen kan je het beste oude of jonge kaas gebruiken. Deze kazen passen namelijk bij veel soorten drank en dat is erg belangrijk. 

Andere soorten kaas

Als je niet voor jonge of oude kaas wilt kiezen dan kan het soms erg moeilijk zijn om een geschikte kaas voor bij het borrelen te vinden. In dat geval kan je het beste een kaaswinkel binnenstappen of contact opnemen met de klantenservice kan een kaas webwinkel om advies te vragen. Zij hebben altijd wel experts in huis die jou precies kunnen vertellen welke soorten kaas perfect zijn bij het borrelen. Het is dan belangrijk dat je wel aangeeft welke soorten drank er die avond gedronken worden. De kans is groot dat zij je raclette kaas kopen aanbevelen. 

Schaf een proefpakket aan 

Het is ook handig om een proefpakket aan te schaffen. Een proefpakket bevat namelijk tientallen soorten kaas die vaak niet alleen op Nederlandse bodem zijn gemaakt. Dit is erg leuk want zo leer je ook kennis maken met de kaas uit Franse en Spaanse streken. Een proefpakket kan je in veel gevallen aanschaffen bij je lokale kaaswinkel, maar ook kan je hiervoor bij een webshop die zich volledig richt op het verkopen van kaas terecht. Houd er wel rekening mee dat er soorten kaas tussen kunnen zitten die jij niet lekker gaat vinden.