Laatst had ik heel veel opdrachten voor mijn studie gekregen. Daarvoor had ik uiteraard een computer voor nodig. Mijn computer is trouwens alweer een paar jaar oud, dus kan het soms nog wel eens wat mankementen vertonen. Voor de rest is het een prima computer! Hoe dan ook, ik had deze week minder geluk met mijn trouwe computertje.

Aan het licht gebracht

Nu zit het probleem niet per definitie bij mijn computer zelf, maar bij de externe hulpmiddelen. De muis van mijn computer werkte niet meer door een heel gênant voorval… Ik had er een glas melk overeen laten vallen door een onhandige beweging. Echter, hierdoor werkte mijn muis niet meer en ik had ook geen touchpad, want ik werk gewoon met een Intel desktop en geen laptop.

Wat nu?

Maar ja, toen zat ik met de vraag wat ik nu met mijn computer aan moest als ik geen muis heb om het mee te besturen. Dus begon ik een speurtocht op het internet en zocht onder andere naar oplossingen die geschikt waren voor een computeranalfabeet zoals ik. Zo ervoer ik vele interessante perspectieven en ideeën, maar het kwam er uiteindelijk op neer dat ik gewoon een nieuwe computermuis moest gaan kopen. Als je mij zou leren kennen, weet je dat ik de persoon ben die eerst alles wilt uitsluiten voordat er daadwerkelijk weer geld uit mijn portemonnee getrokken moet worden.

Voor ieder wat wils

Zodra ik besloot om mijn portemonnee te betrekken bij dit ‘dilemma’, zocht ik naar een muis die je gewoon los kon kopen op de online markt. Ik vond een webshop waar je losse computer onderdelen kunt verkrijgen. Uiteraard vond ik hier ook muizen voor de computer. Het waren prachtige computermuizen en tevens ook computermuizen die niet eens in mijn bolle bol opkwamen om aan te schaffen. Ik bekeek wat hun aanbod was en kwam tenslotte uit bij een futuristisch model met ietwat blauwe kleuren. Ik was onder de indruk van de ‘excellente’ score van onder meer dit model.  Daar wilde ik dan best wel wat meer geld voor opofferen.

Betere kwaliteit en dat merk je!

Wat ik ook heel tof vind van mijn pas-gekochte computermuis, is dat het heel soepel en snel werkt. Dit was helaas niet het geval bij mijn vorige muis. Wat ook leuk is, maar niet zozeer essentieel voor het gebruik, is dat mijn nieuwe muis leuk licht geeft. Al die nieuwe kleine details van mijn genoemde product plus het feit dat ik voor mijn computer bij dit soort webshops terecht kan, maakt mijn computer-leven toch een stuk zorgelozer.