De vloer is wat uw huis bindt: waar de meubels, maar ook de muren mee in contact staat, en wat dus de hele sfeer samenvoegt tot een uniek totaalplaatje wat voor uw het gevoel van thuis hoort te geven. Met een visgraat vloer kunt u gebruik maken en kiezen voor de stijlvolheid van klassieke planken en klassiek hout, maar met een moderne twist. Zo heeft u al snel een uniek kenmerk aan uw huis wat altijd voor een leuk gesprek zorgt met de visite en wat u bijna nergens anders zal zien. Een visgraat vloer straalt karakter uit – maar wel uw eigen karakter!

Soorten visgraat vloer

Bij een visgraat vloer worden de vloerdelen in het patroon van een visgraat tegen elkaar aan gelegd. Doordat het geen soort vloer is maar slechts een manier van planken of vloerdelen leggen is er veel variatie mogelijk. Er is te variëren in de lengte en breedte van de planken, de houtsoort en de afwerking van de vloerdelen. Dit zorgt ervoor dat uw een moderne en hippe twist kunt geven aan uw vloer, maar toch uw gewenste favoriete soort en stijl hout kunt gebruiken om het helemaal te laten passen bij uw interieur en gewenste sfeer. Door te kiezen voor grote planken in een visgraat vloer krijgt deze een klassieke knipoog. Door te kiezen voor planken van verschillende tinten wordt het een wat drukker, maar uniek en stoer geheel.

Visgraat vloer leggen

Door het leuke patroon is het leggen van een visgraat vloer best een uitdagende klus. Met genoeg planning is het mogelijk de vloer zelf te leggen – zo kunt u in het geval van planken van meerdere kleuren of soorten planken alle controle behouden over de patronen in uw vloer. U start dan met het leggen van een ondervloer. Deze moet een vlakke en strakke basis vormen om de planken op te leggen. U krijgt het beste patroon als u met het leggen van een visgraat vloer in het midden begint. Er zijn online en in verschillende doe-het-zelf winkels allerlei patronen te vinden als voorbeeld voor het leggen van uw visgraat vloer. Maar als u snel een goed resultaat nodig heeft is het natuurlijk ook handig om het aan een specialist over te laten.

Met het leuke patroon van een visgraat vloer krijgt uw kamer een unieke en hippe uitstraling. Maar door de verschillende manieren van leggen en keuze in planken van vloerdelen biedt een visgraat vloer tegelijkertijd de vrijheid om alles aan te passen aan uw wensen en de rest van uw interieur – zodat de vloer niet alleen past, maar ook goed bij u past.