Zin om te gaan varen? Dan heb je een boot nodig! Een zeer goede en laagdrempelige boot is een Valiant. Of je nu langst te kust wil scheuren, of over het IJsselmeer, met een Valiant heb je zekerheid wanneer je over het water glijdt. Valiant is overigens de ontwikkelaar van de modern gelijnde en veilige Rigid Inflatable Boats (RIBS). Deze zijn ontwikkeld voor de professionele gebruiker én voor de pleziervaart. De RIBS van Valiant worden ook wel de SUV’s van de zee genoemd

Valiant Classic

Er zijn behoorlijk wat Valiant modellen. Namelijk de Classic, de Comfort en de Sport. Binnen deze modellen zijn er nog behoorlijk wat subtypen om uit te kiezen. De Classic bijvoorbeeld, is standaard uitgerust met een automatische bilge pomp, opbergvak onder de achterbank, een zwemtrap, luxe console met hydraulisch stuursysteem, RVS railing en nog veel meer! De Valiant Classic is zeer geschikt voor allerlei soorten vaaractiviteiten. Of je nu een stukje wil dobberen, of een wakeboard achter de boot wil hangen: de Classic is er klaar voor. Bovendien is de Classic goed te transporteren en is ze zeer zeewaardig.

Valiant series

Valiant heeft verschillende modellen  en series ontwikkeld, zodat het merk aan verschillende takken van zeevaart kan leveren. Zowel professioneel en voor de pleziervaart. Zo is er de Comfort Serie. De boten in deze serie variëren in lengte van vijf meter, tot meer dan zes meter. De modellen in de Comfort Serie hebben een dynamisch karakter en beschikt over lichte bekleding. Daarnaast is er ook de Classic Serie. Deze modellen zijn gemaakt van het meest betrouwbare materiaal dat momenteel op de markt is, namelijk ORCA’s Hypolon. Door dit stevige materiaal waarmee deze RIB is gemaakt, kan ze goed tegen een stootje! Tevens is er nog de Sport Serie, welke specifiek zijn ontworpen met de watersport en pleziervaart in gedachte. Ideaal voor waterskiën of wakeboarden dus!

Op zoek naar een verkooppunt

Waar vind je nu een verkooppunt waar je een eigen RIB boot kunt aanschaffen? Eigenlijk meer dan genoeg plekken! De RIB boten zijn behoorlijk populair en menig bootdealer heeft er een paar in het assortiment. Mocht het model waar je naar op zoek bent er helaas niet tussen staan, dan kun je natuurlijk altijd even gebruik maken van Google. De meeste producten kun je tegenwoordig eenvoudig online vinden, zo ook met RIB boten. Kijk bijvoorbeeld eens bij Rapid Marine: daar kun je meerdere RIBS bezichtigen en aanschaffen!