Hoe meer wij als mensen veranderen, hoe meer de modewereld met ons meebeweegt. Weinig gebieden kennen zoveel wisselingen van trends, jojo-effecten en invloeden door hypes als de mode industrie. En dat is niet altijd even makkelijk bij te houden als je er zelf niet al teveel bij betrokken bent. Door influencers en instagram celebrities veranderen de nieuwe trends te snel voor ons om bij te houden. En voor de mensen die daar niet hun best voor doen is het soms net alsof er een soort tweede modewereld naast begint te bestaan. Hierdoor ontstaat er een kloof tussen twee groepen, die elkaar met een kleine vertraging steeds aan blijven vullen. Dit kan leiden tot veel onzekerheden, maar ook juist nieuwe uitdagingen en experimenteren voor degenen die dat normaal nooit voor ogen hadden!

De invloed van de media

Door het toegenomen belang van het internet en social media platforms wordt het steeds makkelijker voor mensen om dingen bij te houden uit gebieden ook buiten waar hun interesses liggen. Alle informatie die je nodig hebt is ten alle tijden binnen handbereik zonder dat je daar zelf echt iets voor hoeft te doen. Hierdoor weet iedereen van alles een beetje. Dit maakt de bewegingen van de modewereld en alle andere gebieden van interesse en trends heel anders dan velen van ons ooit gewend waren. Vroeger zag men heel af en toe eens een gothic op straat, bestempelde dat als raar en anders en ging daarna weer verder. Maar tegenwoordig hebben ook degenen die net wat anders zijn een even groot platform, waardoor afwijkende kledingstijlen veel ruimer geaccepteerd zijn. Dit gaat de stigmatisering van ‘andere’ kledingstijlen tegen, maar maakt individualiteit ook een stuk lastiger. Op zijn beurt leidt dit echter weer bij meer creativiteit onder iedereen, waardoor jezelf uitdrukken door middel van mode iets veel gewoonlijker wordt dan voorheen het geval was.

Klassiekers

Gelukkig zijn er altijd een paar klassieke items die nooit uit de mode gaan. Als je het veilig wil houden en bang bent om de mist in te gaan, zit je met deze klassiekers altijd goed – en je kunt er makkelijk je eigen twist aan geven met jouw eigen accessoires. Denk aan een wit overhemd, een goed paar pumps, een mooi horloge of juist sportieve stappers zoals aangeboden door Nubikk schoenen, een mooi vrij recent gevonden merk van Nederlandse bodem. Met een paar modieuze en toch comfortabele schoenen maak je iedere stoere outfit zo compleet. Want ondanks de groeiende trends en ontwikkelingen op het gebied van mode, is het behouden van jouw individuele stijl uiteindelijk het allerbelangrijkst. Mode is kunst en kunst is zelfexpressie!