De zomer is onderweg. We hebben al een hoop mooie dagen gehad en nu zijn ze er weer. Sommige mensen hebben een reis naar een tropisch oord geboekt, anderen hebben de camper gereed gemaakt. Maar nu had ik het idee om deze zomer een droom van mij in vervulling te laten gaan, het hebben van een eigen boot. Nu had ik in mijn enthousiasme al bijna een aankoop gedaan zonder daar eerst eens goed over na te denken. Natuurlijk is zo’n schuit heel logisch voor de zomer. Met de wind in de haren en volop vitamine C slurpen op het dek. Maar toch dacht ik, ik moet wel wat meer redenen hebben om zo’n aanschaf te doen. Dus daarom dacht ik, ik maak een lijstje waarom het nu de juiste tijd is voor een boot. Enne, neem dit maar niet al te serieus.

Wind in de zeilen of een motor

Het is tegenwoordig de perfecte tijd om een boot aan te schaffen. Er zijn een hoop verschillende keuzes en zo kan ik precies kiezen wat bij mij past. Wil ik simpel kunnen relaxen? Of zoek ik iets met meer activiteit zoals bijvoorbeeld een zeilboot? Ik denk het laatste. Simpelweg omdat je dan beide hebt. Met de techniek van nu hoef je niet constant te wachten op die juiste wind. Kies voor de dag waarop je wel of niet van de zeilen gebruik wilt maken, de andere dag zet je gewoon de motor aan. Geen risico op dagen stilliggen in het midden van de oceaan als er geen wind is. Ja nu is de beste tijd.

Ronddobberen zonder zorgen

En dat gebrek aan risico maakt het eigenlijk alleen nog maar leuker om nu een boot te kopen. Ik hoef hem immers niet met een tiental bemanning te delen, ik kan een klein formaat prima zelf besturen. Ik hoef me geen zorgen te maken over lange reizen zonder voedsel. Geen scheurbuik maar juist genoeg vitamine C. Het is dus ook nog gezond, een eigen boot. En waar in de wereld is het nog stil? Een plek die niet krioelt van de mensen? Op zee is er alleen het geluid van de golven. En als ik dat zat wordt kan ik met de technologie van nu binnen een handomdraai een muziekje opzetten.

Ja, ik ben ervan overtuigd dat nu de perfecte tijd is voor een bootje. Van de zomer geniet ik van het zonnetje op mijn eigen dek.