Er staat altijd veel druk op je bij het organiseren van evenementen, omdat jij verantwoordelijk bent van de ervaring van zoveel mensen, op een avond waar voor hen misschien wel veel vanaf hangt. Iedereens individuele ervaring is anders, dat is wat feestjes zo mooi maakt: het vieren dat jij je diploma hebt is voor een vriendin van je misschien een eerste ontmoeting met haar ware liefde, je verjaardagsfeestje iemands eerste sociale evenement na lang in een dipje te hebben gezeten. Het brengt mensen samen maar geeft ook iedereen een heel eigen te bewandelen pad. Om iedereen een zo fijn mogelijke ervaring te geven moeten de details natuurlijk in orde zijn. Hieronder geven we jou de beste tips!

De perfecte locatie

Wat een feestje echt maakt of breekt is natuurlijk de setting. Een relaxt huisfeestje, dromerige bruiloft of een wilde disco party vraagt natuurlijk om een andere locatie. Ga dus eens op onderzoek uit en stel een lijstje op van de dingen die jouw aanspreken aan bepaalde locaties. Dat het in de stad is of juist wat verder weg gelegen, goed bereikbaar met openbaar vervoer of juist een klein stukje met de fiets, veel licht en ramen of juist een groot ondergronds zaaltje, noem maar op. Jij voelt de sfeer het beste aan, dus kies iets wat goed in dat straatje past. Let er ook op wat een locatie zelf aanbiedt. Opruim en schoonmaakservice na afloop is niet altijd inbegrepen, maar ook bijvoorbeeld catering en hulp met opbouwen kan enorm verschillen. Lees je dus goed in, selecteer de beste opties en kies dan instinctief!

De juiste apparatuur

Buiten de fundering die een goede en geschikte feestlocatie biedt, wordt de verdere sfeer enorm bepaald door de zintuiglijke ervaring: geluid en licht. Discolampen geven een heel andere sfeer dan tl-buizen, blacklights, lasterstralen of twinkel lampjes in alle kleuren. Besteed dus aandacht aan de juiste belichting – de hoeveelheid, de soort en de kleur, het heeft allemaal meer invloed dan je denkt op hoe mensen het geheel ervaren.

Ook wat goede beats kunnen bij een feestje natuurlijk echt niet ontbreken. Geluid huren kun je gelukkig makkelijk oplossen. Een paar grote boxen verdeeld door de zaal, die de optie bieden om hardere bas in te stellen. Zo hoef je zelf niet in apparatuur te investeren maar kun je wel van professionele installaties gebruikmaken om iedereen de nacht van hun leven te bezorgen!