We willen allemaal op vakantie deze zomer. De een regelt dat al in januari, de ander is er al een jaar mee bezig. Maar ook een last minute vakantie kan erg leuk zijn. Je keuze is dan misschien wat meer beperkt, maar wie weet kom je op een plek terecht waar je nooit eerder aan hebt gedacht. Want dat is het risico van het boeken van een last minute vakantie. Je kunt dan minder eisen hebben dan wanneer je een vroegboeker bent. Toch wil dat absoluut niet zeggen dat je geen leuke vakantie zult hebben.
Last minute vakantie

Een last minute vakantie met kinderen

Dat lijkt een wat minder goed idee. Maar je moest eens weten hoeveel mensen dit toch doen. Bijvoorbeeld wanneer de weersverwachting in Nederland voor de zomervakantie heel slecht wordt. Mensen besluiten dan op het laatste moment om toch naar het buitenland te gaan. Daar is de kans op mooi weer nu eenmaal vaak groter. Een last minute vakantie met kinderen is prima te doen. Je weet immers waar je naartoe gaat en wanneer je gaat en wanneer je weer terugkomt. Het enige nadeel van jezelf beloven op last minute vakantie met kinderen te gaan is dat soms de bestemming waar je naartoe wilt vol is. Of dat je moet vliegen op een onmogelijke tijd. Maar dat is even een kwestie van doorbijten. Dan kun je daarna genieten!

Waarom zou je teveel betalen?

Als je een beetje flexibel bent in je vertrek en aankomstdata, kun je veel voordeel halen. Het kan dan zomaar zijn dat je honderden euro’s bespaart door goed de mogelijkheden tegen elkaar af te wegen. Het kan dan zelfs zo zijn dat een vliegreis met verblijf van 12 dagen goedkoper is dan een vliegreis met verblijf van 8 of 10 dagen. Ok√©, resultaten uit het verleden bieden geen garantie. Maar het is zeker de moeite om de diverse opties goed te bekijken.

Vraag naar ervaringen van vrienden en familie

Als jij, net als ik, zenuwachtig wordt als dingen maar niet geregeld worden (in dit geval wachten met boeken van je last minute vakantie), dan kun je even vragen naar de ervaringen van je vrienden en familie. Ik durf je te garanderen dat deze ervaringen zonder uitzondering positief zijn. Want last minute wil zeker niet zeggen dat je genoegen moet nemen met minder luxe. Vaak kun je zelfs nog ergens een gratis upgrade krijgen. Hotels houden nu eenmaal niet van lege kamers.