Jouw slaapkamer moet een ruimte vol rust zijn. Want jij komt hier natuurlijk ook helemaal tot rust zien te komen. Maar hoe zorg jij er voor dat jouw slaapkamer een oase van rust wordt en waar moet je allemaal op letten. Het is eigenlijk heel simpel en jij kan er dus heel makkelijk voor zorgen of jij een betere nachtrust krijgt, of juist onrustiger slaapt. Dat heeft op dit moment niet met rare dromen te maken. Want die kunnen er ook voor zorgen dat je onrustig slaapt, net als je gezondheid. Maar puur alleen op de inrichting van jouw slaapkamer gericht. Waar ga jij straks allemaal op letten wanneer jij jouw kamer gaat re-stylen.

Goede verlichting.

Je wilt natuurlijk niet te felle verlichting in jouw slaapkamer, daarom kan een led dimmer goed van toepassing zijn. Want dan kan jij het licht zo fel zetten als dat je zelf fijn vindt. En het is ook wel fijn om in de ochtend wakker te worden met wat minder fel licht. Dit is ook goed voor wanneer je net naar bed gaat. Want fel licht, of juist ook blauw licht wat afkomstig komt van jouw laptop, mobiele telefoon, tv of tablet, is slecht voor wanneer je wilt gaan slapen. Jouw hersenen worden dan juist gestimuleerd om te gaan werken. Terwijl je eigenlijk in rust stand moet komen. Zorg er daarom voor dat je kan overschakelen naar rustgevend licht. Dat zal een hoop vermoeidheid, en misschien ook wel hoofdpijn, schelen.

Rustige kleuren in jouw slaapkamer.

Wanneer je rustige kleuren in jouw slaapkamer hebt, dan scheelt dat veel prikkels. Zorg er daarom voor dat je geen knal kleuren in jouw slaapkamer hebt. Dus kies niet voor knal roze, knal rood, knal groen of fel blauwe kleuren. Wanneer je toch wat kleur wilt kan je altijd kiezen voor de zachte pastel kleuren. Die zijn een stuk rustiger. Wil je het echt goed doen, dan moet je voor licht grijs en wit gaan. Een pastel, of heel lichte, blauwe kleur werkt ook goed om rustig in slaap te komen.

Zorg ervoor dat je geen grote rommel in jouw kamer hebt. Je wilt natuurlijk tot rust komen en niet omringt worden door een hoop bende waar je telkens, misschien wel onbewust, aan denkt wanneer je je kamer binnen komt. Want we willen allemaal een goede nachtrust zodat we de volgende dag er weer goed tegen aan kunnen gaan.