Ik ben gek op shoppen. Elk moment van de dag kun je mij uitnodigen om lekker even ergens te gaan winkelen, ongeacht het weer. Waar ik niet zo gek op ben? Die vervelende vraag die altijd wordt gesteld wanneer mijn verjaardag om de hoek staat. “Wat wil je hebben?” Al zo lang als ik me kan herinneren heb ik een hekel gehad aan deze vraag. Ik ben gewoon niet zo goed in het bedenken wat ik zou willen hebben. Doorgaans kom ik simpelweg dingen tegen tijdens het winkelen waarvan ik denk: dat kan ik nog wel gebruiken! Als je mij echter ‘on the spot’ zet en deze vraag stelt, dan sla ik dicht. Ik heb geen idee. Om die ongemakkelijke situaties te voorkomen, heb ik besloten het dit jaar anders aan te pakken. Ik ga ruim voor mijn verjaardag alvast een lijst maken. Dit is mijn voorlopige verjaardagslijst!

1. Praktische cadeaus

Hoog bovenaan mijn voorlopige lijst staan de praktische cadeaus. Dit zijn spullen die ik nog steeds moet aanschaffen, maar door omstandigheden er niet aan toe kom. Zo hangt er bijvoorbeeld nog steeds een oud dekbedovertrek in de hobbykamer in plaats van een knap rolgordijn. Daarnaast ben ik ook dringend toe aan wat sterke, stevige kunststof bakken om al die rotzooi die in het huis slingert op te ruimen. Waarom tackel ik dat soort dingen niet gelijk? Omdat het leven gewoon zijn gang gaat. Toen ging de wasmachine stuk, daarna stond de APK van mijn auto weer gepland en ga zo maar door. Natuurlijk ga ik niet aan mijn vrienden vragen een rolgordijn voor mij uit te zoeken. Nee, ze maken me wel erg blij met een cadeaubon voor diverse bouwmarkten of online shops met dit soort producten. Wat betreft de kunststof bakken: daarmee ben ik al gauw tevreden. Zolang ze maar tegen een stootje kunnen.

2. Leuke uitjes of activiteiten

Om verwarring te voorkomen: ik bedoel niet zo’n dinerbon of ‘dagje weg’ kaart. Nee, het lijkt me juist leuk om simpelweg een uitnodiging te krijgen om samen met vrienden iets te gaan doen. Sinds we ergens in de twintig zijn hebben we allemaal veel minder tijd om met elkaar te spenderen. Het is hierdoor stiekem best lang geleden dat ik voor het laatst met vrienden iets ben gaan doen. Daarom lijkt me dit juist wel een leuk cadeau. 

3. Cadeaus die altijd goed zijn

Naast een shopaholic ben ik ook een echte boekenworm. Ik moet weliswaar toegeven dat ik de laatste tijd meer boeken koop dan ik ze echt lees. Doorgaans heb ik er simpelweg de tijd niet voor. Dat weerhoudt me echter niet om boeken te kopen. Hierdoor is een boekenbon een cadeau dat voor mij eigenlijk altijd wel goed is. Daarnaast staat de winter weer voor de deur en dat betekent lekker veel thee drinken tijdens het gamen. Met een kruidige verse thee of een tegoed voor de Play Store maak je mij ook al erg vrolijk. 

Dat is mijn voorlopige verjaardagslijst. Wat vind je ervan? Heb je misschien nog suggesties? Kom maar door! Alle input is welkom.