U heeft net de eerste stap gezet als freelancer en bent druk met het opzetten van uw business. Een spannende periode waarin er van alles op u afkomt. Ooit stond ik ook op dat punt en uit mijn ervaring weet ik te vertellen dat het vooral belangrijk is om als ‘echt bedrijf’ gezien te worden. Want zolang opdrachtgevers u zien als een startup, blijven die geniaal grote klussen uit. Daarom deel ik graag drie tips om ervoor te zorgen dat uw startende bedrijf net een gevestigde onderneming lijkt.

1. De juiste uitstraling van uw bedrijf

Wilt u er niet uitzien als een gemiddelde freelancer, dan doet u er goed aan om wat meer aandacht te besteden aan uw logo, uw bedrijfsnaam en bedrijfskleding. Zorgt u ervoor dat dit allemaal uniform is en er degelijk uitziet? Dan is de kans direct een stuk groter dat u als serieuze ondernemer aangemerkt wordt en dat maakt het net wat makkelijker tijdens het onderhandelen over de prijs.

2. Een fatsoenlijke website en visitekaartjes

Startende ondernemers claimen een domeinnaam, zetten er wat tekst op en kijken er vervolgens niet meer naar. Vervolgens kijkt een potentiële klant op zijn beurt eerst naar de website, om daar een project in wording te zien. Grote kans dat deze klant afhaakt, helemaal wanneer u vervolgens een visitekaartje afgeeft waarop de naam van de drukker staat. Ja, die visitekaartjes waren dan wel gratis, maar trekt u hier klanten mee aan? Weinig kans, want dit is precies niet wat uw klanten willen zien.

3. Een bedrijfswagen is onmisbaar

Komt u regelmatig bij uw klanten thuis? Of bij andere bedrijven waarmee u samenwerkt? Dan is het niet verstandig om in uw Peugeot 206 aan te komen rijden, hoe leuk die auto ook is. Het geeft namelijk een verkeerd beeld af aan de klant of partner. Een echte bedrijfswagen is een veel betere keuze. Heeft u geen enorm startkapitaal of wilt u echt geen onverwachte kosten hebben aan een bedrijfswagen in de opstartfase? Dan is een shortlease bedrijfswagen de beste optie. Op die manier heeft u een bedrijfsauto tegen een laag maandbedrag én zijn alle kosten ingedekt door de leasemaatschappij. En u komt gewoon bij uw klanten in een nette Peugeot Partner, Renault Kangoo of een van de vele andere bestelauto’s.

En dan kunt u echt aan de slag!

Ziet een potentiële klant of partner u als een serieuze ondernemer? Dan is de kans groot dat u de klus krijgt, tegen het volledige tarief. En dán bent u binnen de kortste keren uit de startupfase en kunt u beginnen met opschalen!