Tijd, je hebt er vaak te weinig van. Er zitten 168 uren in één week en daarin wil je zoveel mogelijk doen. Naast je 40 urige job, wil je minimaal 8 uur per nacht slapen om voldoende rust te pakken. Je streven is om nog drie keer per week naar de sportschool te gaan, in de avonden of weekenden je vrienden en familie bezoeken en daarnaast moet je je huis ook nog schoonmaken en boodschappen doen. Een beetje rust is soms ook op z’n plaats en dit probeer je op zondag in te plannen voor jezelf. Een volle week waar je zomaar door die 168 uren per week heen bent. Niks handigers dan dat je op het werk of thuis een klok hebt hangen, zodat je kunt zien hoe laat het is en hoeveel tijd je nog hebt. 

Waar hang je jouw klok op?

In je leven kom je in veel verschillende ruimtes en ik veel ruimtes hangt meestal wel een klok. Denk bijvoorbeeld aan verschillende ruimtes in je huis, de woonkamer, slaapkamer, keuken en badkamer. In al deze verschillende ruimtes zou een klok kunnen hangen. In je woonkamer kun je bijvoorbeeld een mooie grote wandklok aan de muur hangen, voor functioneel gebruik maar ook voor een passend interieur. Daarnaast zul je misschien in je woonkamer ook een klok hebben staan in de vorm van een wekker of misschien ook een wandklok en als je geen open keuken hebt dan vind je een klok in de keuken waarschijnlijk ook handig. Veel verschillende keuzes dus voor het ophangen voor een klok thuis. Maar ook als je de deur uit gaat, zul je in veel ruimtes wel een klok tegenkomen; kopje koffie drinken in een restaurant in de stad? 90% kans dat er een klok hangt. In de wachtkamer bij de dokter? waarschijnlijk ook een klok aanwezig. Eigenlijk kan een klok overal aanwezig zijn, tijd is immers kostbaar en je wilt het niet verspillen. 

Welke klok kies je?

Voor de verschillende ruimtes in je huis kun je ook kiezen voor verschillende soorten klokken. Een wekker is geschikt voor in de slaapkamer, zodat je op tijd wakker wordt voor je werk.  Daarnaast wil je misschien in je woonkamer ook een klok ophangen, maar je wilt wel dat deze goed past in je interieur. Hiervoor kun je kiezen voor een een wandklok, deze kun je aan de muur hangen of een tafelklok die mooi op tafel staat. De meeste wand- en tafelklokken zijn analoog, maar er bestaan ook klokken die de tijd digitaal aangeven. Aan de andere kant zijn digitale wekkers ook de meest voorkomende wekkers, maar er bestaan ook nog veel analoge wekkers. Afhankelijk van jouw voorkeuren kun je kiezen welke klok je in welke ruimte wilt ophangen of neerzetten, zodat je nooit meer te laat komt en je tijd goed kunt inplannen.