Het klinkt misschien gek om zo te zeggen, maar de waarheid is dat er dagelijks wel ergens in de wereld iets gestolen wordt. Inbraak of diefstal is iets waar niemand mee te maken wil krijgen en daarom is het ook extra belangrijk om jouw pand, kantoor of huis hiertegen te beschermen. Vandaag ga ik het hebben over verschillende soorten beveiliging die ingezet kan worden tegen dit soort misdaad.

Camerabeveiliging

We beginnen allereerst met de meest voor de hand liggende bescherming – camerabeveiliging. Camerabeveiliging wordt niet alleen ingezet bij bijvoorbeeld winkels, restaurants of kantoorpanden, maar ook een particulier kan groot profijt van camerabeveiliging. Het voordeel van camerabeveiliging is dat er daadwerkelijk beeld is van de misdaad. Een minpunt aan camerabeveiliging is dat het beeld opneemt, maar hierbij niet voorkomt. Camerabeveiliging is dus handig om samen met een alarmsysteem of mistmachine te combineren.

Alarmsystemen

Een alarmsysteem beveiligd uw huis of pand middels een alarm die afgaat bij een ongenodigde gast. Naast dat een alarmsysteem afgaat, werkt het ook preventief. Bij veel gevallen probeert een inbreker het al niet bij het zien van een alarm en gaat hij liever door naar een huis of pand zonder. Het handige aan een alarmsysteem is dus dat er een geluid afgaat en je gelijk gealarmeerd wordt. Een alarmsysteem staat middels een detector in contact met een meldkamer, waardoor politie en jijzelf worden ingelicht. Een alarm schrikt niet alleen af, maar zorgt dus ook voor extra veiligheid middels een melding bij de politie.

Mistmachine

De naam zegt het eigenlijk al, mistmachines of mistgeneratoren bestrijden diefstal middels het gebruik van mist. Zodra er iemand binnen probeert te komen wordt direct het alarmsysteem ingeschakeld en de mistmachine geactiveerd. De mistmachine begint met het uitstoten van dikke rookwolken waardoor er binnen enkele seconde een mistwolk ontstaat. De mistwolk zorgt er vervolgens voor dat de ongenodigde gast niets meer kan zien. Voor iedere ruimte is er een andere mistmachine beschikbaar, variërend van een ruimte met een grootte van 100m³ tot 3500m³. Ook bestaan er mobiele rookmachines die kunnen meebewegen binnenin een vrachtwagen of container en dus niet afhankelijk zijn van een vast stroompunt.

Of het nou om een bedrijfspand of woning gaat, er is niets belangrijker dan een veilige omgeving voor jou en alle spullen te creëren. Dit zorgt niet alleen voor een veilig gevoel, maar ook preventie tegen diefstal of inbraak. Verdiep je vooral in alle mogelijkheden en vindt de beveiliging die bij jouw wensen past.