Lekker varen met je eigen boot is de ultieme ontspanning. Of je er nu met je gezin op uit gaat of lekker alleen gaat vissen, zo’n boot voegt wat toe aan je leven. Helaas ben je vaak afhankelijk van anderen als je je boot uit het water wilt halen of wilt verplaatsen over de weg. Een eigen boottrailer zou helemaal ideaal zijn! Je kunt je boot dan in de winter op de boottrailer laten staan en dat vermindert de kans op schade. Ook kun je er, met een boottrailer, voor kiezen om je boot mee te nemen op vakantie. Je kunt dan lekker gaan varen in Frankrijk of in Scandinavië. Dankzij de boottrailer hoef je daar niet naar toe te varen.

Een boottrailer schaf je specifiek aan voor jouw boot

Er zijn veel verschillende boten en veel verschillende boottrailers. Je moet maar net weten wat je nodig hebt. Om te beginnen kun je je boot opmeten en het gewicht nazoeken in de papieren. Zo weet je in ieder geval naar welke maat boottrailer je moet kijken. Dan kun je nog kiezen voor een geremde trailer of een ongeremde trailer. Dat hangt vooral af van het gewicht van de boot en de auto, maar ook of je op vlak terrein blijft rijden of juist heuvelachtig gebied in gaat. In dat laatste geval is een geremde trailer een stuk veiliger.
Boottrailer

Een eigen boottrailer geeft je echt meer vrijheid

Je bent namelijk voor de winter niet afhankelijk van iemand die ‘m voor jou naar de stalling rijdt en in het nieuwe vaarseizoen bepaal je zelf wanneer je je boot weer naar het water brengt. Je hebt, dankzij de boottrailer, alle vrijheid om het zelf te bepalen. Natuurlijk kun je er voor kiezen om samen met familie of vrienden één trailer te kopen. Je hebt dan gelijk wat helpende handjes voor het op- en afladen.

Met de boot op de boottrailer op vakantie

Het lijkt misschien decadent om de boot mee te nemen op vakantie, maar eigenlijk is het heel logisch. Vakantie draait om ontspanning en waar vind je dat nu meer dan op het water? Als dat water in Frankrijk is, dan moet je een heel eind varen voor je echt kunt ontspannen. Daarom laad je je boot op de boottrailer en vertrekt naar het zonnige zuiden. Je hebt dan alle ingrediënten voor een geweldige vakantie bij de hand. Dat wordt genieten geblazen!