Aluminium boten zijn zeer geschikt voor mensen die het liefst gewoon varen. Zonder poespas. Niet ieder jaar de complete boot in de lak hoeven zetten. Niet hoeven schuren, schilderen en nog meer onderhoudsklussen. Nee, aluminium boten zijn onderhoudsvriendelijk. Natuurlijk moet je ook voor aluminium boten goed zorgen, maar dat is minder intensief dan bij bijvoorbeeld houten boten. Aluminium boten haal je uit de winterstalling en ze zijn klaar voor gebruik. Ideaal voor een ontspannen dagje op het water.

Aluminium boten hebben veel opties

De basis aluminium boten zijn al heel compleet. Maar je kunt het echt zo gek maken als je zelf wilt. Wil je een koelkast aan boord? Geen probleem. Wil je een goede audio-installatie? Geen probleem. En zelfs wanneer je een voorkeur hebt voor de stand van het stuur kan daar over gepraat worden. Op die manier wordt de boot echt eigen. En dat is natuurlijk wat je wilt. Je gaat voor een echte, eigen boot, waar je vele jaren plezier van kunt hebben. De motor bestel je er apart bij. De adviseur zal je advies geven over het vermogen. Maar jij bepaalt nog steeds zelf wat je eigenlijk wilt.
Aluminium boten

Aluminium boten met veel diepgang of juist niet

Ga je lekker varen en vissen in sloten en kanalen? Dan heb je een fijne, stabiele boot nodig, die niet te diep in het water ligt. Je kunt dan goed je vangst binnen halen zonder het gevaar te lopen zelf in het water te belanden. Wil je juist lekker scheuren over het water, al dan niet met een waterski achter je boot? Dan is een sneller en meer diepliggend model meer iets voor jou. Laat je ook hierover goed informeren door de adviseur. Hij of zij weet alles van aluminium boten en zal misschien aan dingen denken die bij jou nog niet opgekomen zijn.

Aluminium boten zijn onderhoudsvriendelijk

Je hoeft maar weinig aan aluminium boten te doen om ze in een goede conditie te houden. Natuurlijk zorg je er met een afdekzeil voor dat de boot niet vol water komt te staan als jij ‘m niet gebruikt. En in de winter uit het water halen is ook een goed idee. Want ijs kan flinke krachten uitoefenen op het aluminium. Voor je de boot weer gaat gebruiken na de winter, loop je ‘m natuurlijk even goed na. Je laat de motor even nakijken, je wilt immers wel zo veilig mogelijk het water op.