Wanneer je student bent is het waarschijnlijk erg krap met het geld. Studenten kunnen niet fulltime studeren en daarnaast ook nog eens fulltime werken. Veel studenten willen ook leuke dingen doen zoals feestjes en vakanties. Dit zorgt dus voor een lastige situatie. Het blijkt ook uit onderzoek dat steeds meer studenten een studieschuld hebben. Daarom is het geen gek idee voor studenten om een goedbetaalde bijbaan te zoeken. Helaas zijn er veel bijbanen die niet zo goed betalen. En aangezien studenten maar een beperkt aantal uren per week hebben dat ze kunnen studeren is het verstandig om te zoeken naar een bijbaan die goed betaald is.
In dit artikel bespreken we de beste bijbanen voor studenten die ook goed betalen.

Goede doelen

Wanneer je in Amsterdam of Utrecht door het centrum zul je altijd studenten vinden die je aanspreken en proberen over te halen om een goed doel maandelijks te gaan steunen. Alhoewel ze voor goede doelen werken krijgen deze studenten ontzettend goed betaald. Ze krijgen vaak het standaard salaris van 10 euro per uur maar er zijn veel bonussen te halen wanneer ze mensen overhalen om te gaan steunen. Op deze manier kan het uurloon uiteindelijk veel hoger uitvallen. Soms zelfs rond de 20 euro per uur. Deze baan is natuurlijk het leukst wanneer je het in de zomer doet. In de winter kun je dit werk ook doen maar telefonisch in een kantoor.

Sales

Soortgelijk aan de vorige baan is sales voor een bedrijf ook vaak een goedbetaalde bijbaan. Sales functies worden vaak vervuld door bedrijfskunde en economie studenten. Net als bij goede doelen is deze functie goed betaald door de bonussen die te halen zijn. Vaak kunnen studenten ook in sales werken als stage voor hun studie. En bovenop de stagevergoeding kunnen ze dan veel verdienen met sales bonussen. Daarom is sales misschien wel een van de beste bijbanen voor studenten, als je er talent voor hebt natuurlijk.

Administratie

Administratieve vacatures worden zowel vervuld door professionals maar ook door professionals. Alhoewel dit werk soms als saai bekend staat kan het wel degelijk leuk zijn als je bij een goed bedrijf terecht komt. Werken als administratief medewerker betaald vaak goed. Het is wel belangrijk dat je geordend bent en snel en gestructureerd kunt werken.

Fotograaf

Een van de bestbetaalde banen voor creatieve studenten is fotografie op festivals. Dit betaalt fantastisch maar je moet natuurlijk wel een getalenteerde fotograaf zijn. Festival organisatoren vinden foto’s zeer belangrijk als promotiemateriaal en leggen er vaak goed geld voor neer.