November begint bijna, het is vollop herfst en voor we het weten rollen we December in. Dit betekent dat de feestdagen eraan komen. Voor velen van ons is dit een goed moment om op wintersportvakantie te gaan of gewoon lekker lui op de bank te zitten tijdens de kerstvakantie. We kunnen de feestdagen vieren met familie en vrienden maar we kunnen er ook voor kiezen om de kerstvakantie te gebruiken voor een mooi groot project om ons leven en huis te verbeteren. Op deze manier heb je al een voorsprong op de mensen die pas met hun goede voornemens beginnen in Januari. In dit artikel bespreken we een korte lijst projecten die je kunt aanpakken in de kerstvakantie.

Verbouwen

Wij hebben ooit de kerstvakantie gebruikt om een grote verbouwing te doen in de badkamer. We hadden namelijk de badkamer van de vorige huisbewoners overgenomen zonder er iets aan te veranderen. En wij wilden graag een mooiere badkamer. We installeerden een nieuwe complete douchecabine, een sauna, een nieuw bad en nieuwe wastafels. Het was ideaal om dit tijdens de kerstvakantie te doen omdat we vrij waren om toezicht te houden en mee te helpen met de verbouwing. Tegelijkertijd was het wel erg koud om in de garage in de winter te douchen in een nooddouche elke ochtend.

Om promotie vragen

Tijdens kerst zal iedereen op het kantoor in een goede stemming zijn. De kerstborrel komt eraan, mensen zijn gelukkig en vrolijk en toegevender. Dit geldt natuurlijk ook voor je baas. Waarom niet kijken of je het nieuwe jaar in kunt gaan met een promotie of een opslag? Je baas zal waarschijnlijk toegevender zijn tijdens de kerstdagen en als je goede prestaties hebt geleverd in het afgelopen jaar dan kun je waarschijnlijk zeker met je baas overleggen of er niet meer mogelijk is voor je. Wees wel voorzichtig met dit doen op de kerstborrel aangezien iedereen daar wil relaxen en juist even van het zakelijke afstappen.

Werken bij het goede doel
De kerstdagen zijn natuurlijk ook een fantastische gelegenheid om andere mensen die het moeilijker hebben te helpen. Meld je daarom aan als vrijwilliger bij een goed doel. Je kunt natuurlijk bijvoorbeeld bij dakloze hulp gaan helpen of oude kleren en voedsel wegbrengen. Tegelijkertijd kun je ook een goed doel kiezen waar je zelf veel affiniteit mee hebt. Ik werk bijvoorbeeld elke kerst bij een konijnenopvang omdat ik gek ben op konijnen. Ik vind het altijd ontzettend zielig dat konijnen worden achtergelaten.