Een aantal jaren geleden is het event Black Friday overgewaaid vanuit Amerika naar Nederland. Tegenwoordig spelen er steeds meer winkels op in en proberen ze consumenten ervan te overtuigen om zo veel mogelijk te kopen in een korte periode. Black friday is dan ook elk jaar weer een groot succes waar veel mensen naar uitkijken. Zeker elektronica producten doen het in deze periode erg goed. Toch zijn er een aantal dingen waar je op moet letten als je iets wilt aanschaffen tijdens black friday. 

Black friday begint ver van te voren

Eigenlijk is black friday alleen op de vrijdag na Thanksgiving. Een enkele dag met hoge kortingen. Dit is allang niet meer het geval. Black friday wordt door alle winkels optimaal benut en kortingen worden door winkels al weken voor het event online gezet. Als je een product op het oog hebt en deze wilt scoren tijdens black friday is het goed om ver van te voren verschillende winkels in de gaten te houden. Als de black friday aanbieding eenmaal online komt moet je snel beslissen, want vaak is de deal gelijk weer weg. Zo vis je niet achter het net. 

Veel winkels met dezelfde kortingen

In voorgaande jaren zag je dat winkels op elkaar letten in de black friday periode. Wanneer een winkel begint met het strooien van kortingen, zullen andere winkels hierop anticiperen en hun prijzen ook aanpassen. Mocht een product snel uitverkocht zijn bij een winkel, dan is de kans groot dat je het voor dezelfde prijs nog wel ergens anders kunt kopen. Rondneuzen en vergelijken doet tijdens black friday wonderen.  

Kijk verder dan alleen bij de webwinkels

Wanneer je meerdere favoriete winkels hebt die je in de gaten houdt tijdens black friday kun je snel het overzicht verliezen. Gelukkig zijn er websites waar je in een duidelijk overzicht de verschillende aanbiedingen kunt vinden per winkel. Check bijvoorbeeld de Philips hue black friday pagina. Daar vind je alle aanbiedingen van Philips hue van alle winkels. Een handig overzicht waar je kunt zien wat waar kost en wanneer het uitverkocht is. Zo zijn er verschillende pagina’s te vinden met kortingsoverzichten.

Niet alleen korting tijdens black friday

De hoge kortingen op verschillende producten worden niet alleen toegepast tijdens black friday. Wees dus niet getreurd als je aanbieding uitverkocht is. Vaak worden producten op een later moment nog eens aangeboden met een bepaalde korting.