Je slaapkamer verbouwen lijkt misschien wel even een klus, maar het is ook erg leuk om te doen. We brengen toch best wat tijd door in de slaapkamer, dus is het belangrijk dat je je goed voelt in de slaapkamer. Hiervoor moet je soms wat dingen veranderen, maar je kunt de slaapkamer ook helemaal verbouwen of een andere kamer in huis omtoveren tot slaapkamer. Zelf vind ik het altijd erg leuk om voor woonaccessoires te winkelen, omdat je zelfs met een kleine accessoire de sfeer kunt beïnvloeden. Daarnaast ben ik gewoon snel uitgekeken op spullen, dus vind ik het leuk om af en toe iets te vervangen. In deze blog staan de punten beschreven waar je rekening mee moet houden wanneer je je slaapkamer gaat verbouwen.

 

Waar moet je rekening mee houden

Sowieso is het belangrijk om de slaapkamer ruimtelijk in te richten, zodat het niet ineens een stuk kleiner is dan dat het lijkt. Daarbij begin je bij de basis, namelijk de vloer en de muren. Er zijn verschillende soorten vloeren die je voor je slaapkamer kunt kiezen, waaronder tapijt, hout of laminaat. Iedere soort vloer heeft weer zijn eigen voor- en nadelen. De muren kun je verven of behangen. Het leukst vind ik zelf om de wand achter het bed te behangen met een leuke print en de andere muren te verven in een neutrale kleur. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een meer uitgesproken kleur. Donkere kleuren laten de ruimte vaak kleiner lijken, lichte kleuren juist groter. Als je de vloer en muren hebt uitgekozen moet je denken over het bed en de kast. Zet je bed niet naast een verwarming of raam en zorg dan je aan beide kanten het bed uit kunt stappen. De kast is ook een lastig ding. In het beste geval staat de kast in een andere ruimte of is het ingebouwd in de muur, zodat er geen ruimte verloren gaat. Dit geeft een nette uitstraling. Met een spiegel op de kastdeur lijkt de kamer groter.

 

Decoratie

Onder de decoratie valt onder andere de verlichting van je slaapkamer. Plaats als het kan een dimmer, zodat je zelf kunt bepalen hoe fel je het licht wilt hebben. Ook ideaal is een afstandsbediening waarmee je het licht vanuit je bed aan en uit kunt zetten. Een tv in de slaapkamer is voor velen ook nodig. Af en toe is het ook gewoon heerlijk om op een luie zondagochtend vanuit je bed te Netflixen. Voor extra comfort kun je gaan voor een koudschuim matras. Deze zijn gemaakt van schuin met een hoge veerkracht en een open celstructuur. Het materiaal ademt hierdoor zeer goed en voert vocht af. Het beste koudschuim matras vind je bij Godu-slapen, mijn absolute favoriet!