Leven kost geld. Het klinkt onnatuurlijk, alsof het niet zou moeten, maar in de huidige tijd kunnen we er niet omheen. Je betaalt voor een dak boven je hoofd, voor je eten, je drinken, voor je vervoer, voor je water, voor het mogen maken van afval, zelfs voor het verdienen van geld moet je geld betalen. Ieder klein dingetje stapelt zich maar weer op, en op een gegeven moment zien we allemaal door de bomen het bos niet meer. Heb je het financieel moeilijk of wil je gaan sparen voor een grote aankoop op vakantie en hoop je op andere gebieden wat geld te besparen? Dan ben je hier aan het juiste adres!
Gas, water, licht
Dat de huurprijzen enorm zijn gestegen de laatste tijd, is iets wat we allemaal weten. Of je nou al jaren in dezelfde ooit zo betaalbare buurt woont en je huurprijs jaarlijks enorm blijft stijgen, of je een student bent die wordt gevraagd om voor 8 vierkante meter maandelijks duizend euro neer te tellen terwijl je tussen al het huiswerk en reizen door op het moment niet eens tijd hebt om ook maar iets opzij te leggen – we weten allemaal dat het er voorlopig niet beter op wordt. Maar hoe komt zo’n huurprijs tot stand? Je betaalt vaak bijvoorbeeld niet alleen voor het huis zelf, maar ook voor de locatie. Is het huis net vernieuwd, dan zal deze ook wat duurder zijn. Maar een groot deel van die hoge huurprijzen komt ook door gas water en licht voorzieningen die wel of niet inbegrepen zijn in de huurprijs.
Met name veel huizen, appartementen en kamers in de stad worden al snel enorm duur door gas water en licht prijzen. Omdat de stadse structuur nou eenmaal niet het hoogste energielabel heeft ben je al snel enorm veel geld kwijt aan gas als je het niet koud wil hebben.
Hoe bespaar je op stroom?
Maar buiten gas voor de warmte en je waterverbruik om je schoon te houden heb je ook nog stroom. Die heb je nodig voor je televisie, om je telefoon en je laptop op te laten, enzovoort, maar ook voor je wasmachine en je broodrooster en oven. En niet te vergeten: je licht! Ooit leefden ze wel met slechts een romantisch kaarslichtje, maar niet iedereen houdt dat even lang vol. Onze tip: met een led downlight kun je veel geld op stroom besparen. Dimbaar en flikkervrij, zodat je niet altijd je lamp op maar één stand (fel) hoeft te zetten en onnodig veel geld aan het verbruik daarvan kwijt bent.